Alla får lite cancer, varje dag!

Vadå alla, tänker du kanske nu?
Precis så tänkte jag också första gången jag hörde det.
Det är faktiskt helt sant och pågår i allas kroppar varje dag!
Men skillnaden är att hos långt ifrån alla, så utvecklas cancern fullt ut, till det som läkaren sen upptäcker.
Det är här ditt immunförsvar kommer in. Ditt immunförsvar är som din brandvägg i datorn.
Du skulle kanske inte idag drömma om att gå ut på internet utan att ha en fungerande brandvägg.
Just för att du vet att det finns mycket oönskat att ”få med sig hem” från internet om man inte har något bra som skyddar mot detta.
Ditt immunförsvar har samma uppgift. Att ständigt varje dag och varje sekund söka igenom din kropp efter avvikelser. Celler som beter sig konstigt eller som har tappat sin naturliga uppgift.
Cellavvikelser med andra ord. Det är alla överens om, skolmedicinen och alternativmedicinen.
Sen vad detta beror på, där går meningarna isär.

Den traditionella vården menar att detta orsakas av olika genmutationer som har mycket med slump och arv att göra. Medans alternativmedicinen funderar över varför just dessa genmutationer/ cellavvikelser uppstår och om miljön som omger generna/ cellerna kan påverkas i någon riktning.
Det är ditt immunförsvar som lokaliserar dessa cellavvikelser och sen ger order om att dessa ska försvinna ur din kropp bla genom sk apoptos.
Det är en otrolig process!
Där ditt immunförsvar säger till den avvikande cellen att ”du får inte vara med längre”, och beordrar cellen att ta självmord.
Hur blir man bäst av med fienden enligt naturen själv?
Man äter upp fienden såklart!
Så efter att de sjuka cellerna begått självmord så tar städarbetare ur ditt immunförsvar sedan över och äter upp dessa numera döda celler. På så sätt oskadliggörs bla sjuka celler i din kropp.
Precis detta händer i din kropp, varje dag. Efter ditt immunförsvars kapacitet.

Vi inom alternativmedicin jobbar både förebyggande och efterstödjande kan man säga (dock får vi ej jobba med cancerpatienter enligt Socialstyrelsen).
Vi lägger stort fokus på att ha ett starkt immunförsvar, så att sjukdomars uppkomst kan minskas. Om väl någon form av sjukdom har uppkommit så jobbar man också med att stärka immunförsvaret, då man får mycket bra hjälp av immunförsvarets arbete vid sjukdom.
Så vi jobbar enbart för att underlätta för immunförsvaret och alltid tillsammans med det, aldrig emot det eller sänka det medvetet. Vi tänker att immunförsvaret alltid är klokt nog att veta bäst vad som behövs göras i kroppen. Därför stärker man dess processer.

Det finns mycket du kan göra själv för att stärka det, som tur är!
Att se till att dina d-vitaminlager i kroppen är påfyllda, om du misstänker att du tillhör ca 90 % av befolkningen som har brist kan du fylla på det här: D-vitamin plus.

Att ha rätt bakterieflora i magsystemet är A&O – vill du fylla på hittar du fantastisk probiotika här: Probiotika

Självklart också de vanliga råden som är att sova tillräckligt och inte stressa för mycket, för det sänker immunförsvaret helt i onödan. Det finns ännu mycket mer du kan göra.
Även motion och kärlek är otroligt viktigt! 

/Therese

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.