Glutenfria och laktosfria pannkakor, som håller ihop!

Har du också provat många recept på glutenfria pannkakor som varken har blivit goda eller håller ihop?
Det har jag. Många många gånger och det är lika tråkigt varje gång när det inte blir gott.
Detta recept har jag fått fram genom att göra som jag brukar, jag har fortsatt att prova tills det fungerar!
Pannkakorna fick bli snabb middag och därför ville jag ha dem mer matiga så de fick bli crepes så jag valde att göra svampstuvning till.
Hade egenplockade torkade trattkantareller från i höstas som jag slängde i. Det blev supergott!

Pannkaksrecept till ca 3 st:

  • 2 dl valfri mjölk. Jag tog 1 dl rismjölk och 1 dl havremjölk.
  • 2 st ekologiska ägg.
  • 3/4 dl ekologiskt havremjöl.
  • 1/4 dl ekologiskt rismjöl.
  • 1 tsk fiberhusk (ej grovmalet, endast finmalt)
  • Lite havssalt och en knapp tsk ekologisk honung. Om du skall göra efterrättspannkakor då kan du ta lite mer honung i om du vill.

Blanda ihop allt förutom fiberhusk. Det häller du i allra sist när du rört ut eventuella mjölklumpar.
Degen sväller lite så fort du häller i fiberhusk och den blir mer svårvispad. Låt degen stå och svälla klart i ca 15 min innan du börjar steka dem.

Stek i cocosfett eller ghee om du vill ha helt laktosfritt!

Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.