Få information kring din hälsa svart på vitt

Vad är en hårmineralanalys?

En hårmineralanalys är precis som det låter, en analys som görs på ca 150 mg av ditt hår. Analysen skickas till det labb i USA som är världsledande inom hårmineralanalyser och de har gjort över 1,5 miljoner analyser i samarbete med läkare och terapeuter. Det är ett otroligt tillförlitligt sätt att ta reda på hur det ser ut med dina mineralvärden, spårämnen och tungmetallsbelastning i kroppen. Ditt hår återspeglar vad som händer invändigt i din kropp. Permanentat, färgat eller blekt hår kan inte användas när detta är nygjort. Invänta ny utväxt av håret under ca 6-8 veckor. Använd ej heller medicinska schampon innan provtagningstillfället, tex mjällschampo. Beställ hårmineralanalys

Exempel på analysresultat

Hårmineralanalys Exempel

Vad får du veta på en hårmineralanalys?

Du får tillbaka ett helt häfte med analyssvar. Där får du information om hur dina mineralmönster ser ut och vad dessa kan kopplas till gällande din hälsa och ditt välmående. Du kan alltså exempelvis se att en person ofta är trött vid ett speciellt mineralmönster, och om detta rättas till så kan personen bli piggare. Man tittar på balansen mellan olika mineraler som är otroligt viktigt.
Du får även veta hur det står till med:
  • ämnesomsättning
  • binjurar
  • sköldkörtel
Du får även förklaringar till troliga orsaker kring ditt mineralmönster. Du får kosttips på vad du kan äta mer av respektive mindre av för att lättare komma i balans! Sist men inte minst får du ett skräddarsytt näringstillskotts-schema som är specialutformat för just dig att hjälpa dig komma i balans! För att komma tillrätta med obalanserna rekommenderas du att inta näringstillskotten i exakt de doser som är specialutformat för dig i din analys. Att få bättre balans mellan dessa värden kan ta olika lång tid, det beror lite på hur länge du gått med obalanserna. Man brukar inta dessa tillskott i ca 3 månader, sen låta kroppen vila en månad för att sen ta en ny analys efter 4-6 månader. Man tar en omanalys, för att se vad som hänt och om näringstillskotten behöver justeras (tillskotten ingår ej i analyspriset). Låt balanseringen få ta tid! Det tog troligtvis flera år att få dessa obalanser och då tar det ofta lite tid att åter komma i balans, men redan efter någon månads balansering märker många en positiv förändring i måendet! Du beställer enkelt dessa tillskott som står i din personliga rekomendation på sidans webbshop – Här. Vill du ha en analystolkning av svaret är du alltid välkommen att boka en telefonkonsultation.

Vill du läsa ännu mer om hårmineralanalyser klicka här

Så gör du - steg för steg

Steg 1

Då du skall klippa en hårmineralanalys skall du använda en sax som du rengör precis innan du skall klippa. Den skall vara helt torr och ren. En bra sax att använda är en enkel nagelsax, som du ser på bilden, då den är lite böjd. Då kommer du som närmast hårbotten vilket är önskvärt.

Steg 2

Placera den medskickade pappersvågen på en rund penna, så att pennan hamnar precis i mitten av de två strecken på vågen. Se till så att pappersvågen ligger med kanten som är utan ruta ner i bordet. Du skall lägga hårprover i rutan och så småningom kommer sidan med hårrutan väga över och hamna mot bordet.

Steg 3

Håret du skall använda dig av är nackpartis-håret, dvs inte runt om på hela huvudet (detta pga att här är bäst cirkulation). Det aktuella området är från där håret börjar i nacken och upp till skalpen, inte högre upp än så. Och ut från nacken till öronens baksida på båda sidor. Området motsvarar ungefär om du placerar din hand i utsträckt läge om handen börjar där nackhåret börjat och de sträckta fingertopparna slutar ungefär vid skalpen. Du skall klippa ungefär från 6-10 olika ställen runt om. Så tänk på att inte ta för mycket från något ställe i början och sprid ut klippningarna. Det gör inget om det blir fler ställen! Klipp så att du kommer så nära hårbotten som möjligt.

Steg 4

Vid kortare hår än 6 cm så klipper du i från nackdelen och bara lägger håret inom rutan på pappersvågen. Vid längre hår: när du klippt en hårtest, lägg hårtestens ända inom rutan och mot rutans ena “kortkant” och klipp så att hårdelen som suttit närmast hårbotten, dvs 6 cm hår ska passar perfekt i rutan. Rutan är nämligen 6 cm lång. (se bilden) Vi vill alltså använda de innersta 6 centimetrarna hår, dvs det håret som suttit närmast hårbotten. När du klippt av 6 cm på hårtesten och lagt det inom rutan, så slänger du resten av hårtesten om du har långt hår. Fortsätt nu och klipp fler likadana hårtester och lägg i rutan.

Steg 5

Fortsätt att klippa och lägg i rutan.

Steg 6

När du sedan klippt tillräckligt mycket hår så kommer vågen att “väga över” dvs nudda underlaget på hårsidan. När vågen går i underlaget, klipp en extra hårtest för att vara på den säkra sidan! Så att labbet har lite extra hår att mäta på, ifall något värde är extremt högt eller lågt så mäts alltid en extra gång för att säkerställa rätt resultat.

Steg 7

När du väl har klippt klart så skall håret i det minsta kuvertet du fått hemskickat. Se till att inte få med någon smuts eller annat i kuvertet. Klistra noga igen det lilla kuvertet med fuktad tunga, inget lim eller tejp!

Steg 8

Stoppa sedan i det lilla kuvertet i det stora kuvert du fått hemskickat. Sätt på frimärke. Posta nu på lådan! Svaret tar ca 3 veckor att få, så håll ut!