Om Hälsonova

Jag som har Hälsonova heter Therese och är diplomerad Näringsterapeut. Utbildningar: *Näringsterapeut via Näringsmedicinska skolan i Stockholm. * Basmedicin på högskolan (anatomi, fysiologi, patologi, immunologi m.m). * Undersköterska. * Utbildning i energimedicin i L.i.f.e System. * Utbildning i lever/ galla. * Utbildning i detox. * Utbildning binjurar. Att ständigt vidareutbilda mig och få ny kunskap känns otroligt viktigt, nödvändigt och väldigt intressant! Det kommer ständigt ny forskning, nya hälsotester, nya bättre näringstillskott och mycket annat som det gäller att vara uppdaterad kring. Just för att kunna hjälpa dig på absolut bästa, snabbaste, billigaste och effektivaste sätt!

Vi hjälper dig på vägen till bättre hälsa

Vill du få tips och råd kring vad du skall äta oc h vad du helst skall undvika? Vill du få reda på om du har några mineralbrister, och i så fall komma tillrätta med dem? Har du ledvärk eller artros/artrit? Vill du gå ner i vikt naturligt eller upp i vikt och hitta en hållbar kosthållning?Har du kanske ett stort sötsug eller magproblem? Detta är endast ett fåtal exempel på vad en näringsterapeut kan hjälpa dig med. Kosten är grunden för en stor del av hur du mår. Därför börjar jag alltid med att utreda kring en persons kost, det kan t ex innebära att du får skriva en kostdagbok under några dagar som vi går igenom. Vi nystar kring varför du mår som du gör helt enkelt.

Näringstillskott och brister

En näringsterapeut rekommenderar ofta att man tar olika näringstillskott. Detta är på grund av att det är mycket vanligt att exempelvis ha vitamin-, mineral-, och fettsyrabrister. Brister som kan ha en avgörande roll i tillfrisknandet om man kommer tillrätta med dem. Det är inte enbart inom hälsobranscher som man är medveten om näringsämnens betydelse. Även inom sjukvården tar man många olika mineraltester, fast man pratar lite mindre om deras betydelse här bara. Näringsämnen är det mycket viktigt att ha en bra balans på för att må så bra som möjligt. Vi nystar kring din hälsa genom samtal, kartläggning av livsstil och ibland en analys om du själv vill. Exempelvis via en hårmineralanalys, där du får information kring 36 olika värden (din mineralbild) och symtom som är kopplade till denna. Du får även mycket mer information om din ämnesomsättning, sköldkörtel och binjurar bland annat. Du får även förslag på hur du kommer till rätta med obalanserna såklart! Kanske är det något du inte mår bra av i sättet du äter och lever på.

Högsta möjliga kvalité

Då jag rekommenderar olika tillskott så är kvalité av största vikt för att du ska kunna få så bra resultat som möjligt. Jag har speciellt utvalda varumärken som ofta inte kan köpas på t ex apotek och vanliga mataffärer. Vissa kan finnas att köpa i hälsokostbutiker men långt ifrån alla. Jag är oerhört noga med kvalité, tillverkningssätt, synergieffekter och rätt molekylformer på näringsämnena för bästa upptag och effekt. Det skiljer sig mycket mellan olika märken och man kan tyvärr inte räkna med samma positiva resultat av alla tillverkare. Jag har drygt 500 olika produkter av fantastisk kvalité jag kan välja mellan för att hitta vad jag tror är rätt för just dig. Det är en av anledningarna till att jag ofta efter en konsultation lägger tid på att gå igenom dessa för att just hitta rätt.